woensdag, mei 22, 2024

Overlijden

Een levensgebeurtenis waarvan iedereen weet dat het ooit gaat komen; overlijden. Een overlijden is echter nooit makkelijk. Of het nu een dierbare is die je goed kent of iemand die iets verder van je af staat.

Het overlijden van vader of moeder, je beste vriend, een huisdier, een plotseling overlijden van iemand. Je wil graag je medeleven tonen aan de nabestaanden maar waar begin je en hoe doe je dat? Een mooi gebaar is het schrijven van een rouwkaart met sterkte wensen of een condoleance kaart met een handgeschreven tekst om je medeleven te tonen. Met een handgeschreven rouwtekst kun je een mooie persoonlijke boodschap achterlaten. Het lastigste is te bedenken wat je dan in een rouwkaart schrijft.

Velen weten vaak niet goed wat te schrijven in een rouwkaart. Wij hebben op deze website voor jou wensen en voorbeeldzinnen verzameld die te gebruiken zijn op een rouwkaart of condoleance kaart. Op deze manier hopen we je op weg te helpen in deze moeilijke tijd. Wij hebben een compleet overzicht met teksten opgesteld die je in een rouwkaart kunt zetten. Ze dienen ook ter inspiratie voor een tekst in een condoleance register, of voor een kaartje bij de bloemen.

wensen en teksten om medeleven te betuigen

Vaak blijven berichtjes met een persoonlijke uitspraak of herinnering aan die persoon het beste bij. Hieronder staan een paar veel gebruikte teksten en sterkte wensen. Gebruik ze vooral als inspiratie. Laten weten dat je aan de nabestaanden denkt is vaak al genoeg!

Veel gebruikte Sterkte Wensen

Wil je een keer wat anders dan de onderstaande meest gebruikte medelevingsteksten?

  • In gedachten zijn we bij jullie
  • Gecondoleerd met dit enorme verlies
  • Alle betrokkenen veel sterkte toegewenst
  • Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd
  • We zullen hem/haar nooit vergeten

Mijn gedachte is bij jullie en leef heel erg met jullie mee en wens jullie veel kracht en sterkte toe

We leven intens mee en wensen u veel kracht toe in deze droevige tijd

Zijn/Haar herinnering zal blijven leven

Achter tranen van verdriet, schuilt de glimlach van de herinnering

Wat op Liefde is gebouwd, vergaat niet

Sterker dan de dood is de Liefde

De moeilijkste vorm van liefhebben is afscheid nemen van iemand waarvan je houdt

Als elke druppel kon zeggen hoezeer we hem/haar missen, dan regende het elke dag

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt begrijpen, dingen die je machteloos maken

Overlijden van kinderen

oprechte deelneming kaart bij overlijden

Ouders horen normaal gesproken het overlijden van kinderen niet mee te maken. Helaas gebeurt deze droevige gebeurtenis vaker dan je denkt. Het overlijden van een zoon of dochter is een ingrijpende gebeurtenis dat veel verdriet met zich meebrengt. Door je medeleven te betuigen kun je de nabestaanden helpen in deze moeilijke periode.

Kaartje2go.nl - Beterschap