woensdag, mei 22, 2024

Ziekte

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar naaste omgeving die getroffen is door een ernstige ziekte. Er komen dan veel emoties vrij wanneer iemand een ernstige ziekte heeft. Op welke manier kan je dan iemand sterkte wensen?

Dit is een veelgestelde vraag en veel mensen hebben er ook geen passend antwoord op. En om eerlijk te zijn is er ook geen eenduidig antwoord te geven wat goed is in deze situatie. Waar wel een antwoord op gegeven kan worden is het feit om in ieder geval wel iets van je te laten horen. Juist in deze tijden is het ontzettend belangrijk om oprecht je medeleven te betuigen aan de zieke. Door iemand een sterkte kaartje te sturen toon je je medeleven en kan je iemand zijn of haar dag weer goed maken op dat moment.

Toch is dit voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Want juist bij ziekte is het erg moeilijk om op de juiste woorden te komen. Want wat zeg je tegen iemand die net te horen heeft gekregen dat hij/zij een ernstige ziekte heeft? We krijgen dan ook regelmatig de vraag of we speciaal voor mensen met een ernstige ziekte teksten kunnen verzamelen. Hieronder vind je onze verzameling aan teksten en sterkte wensen bij ziekte.

sterke bij ziekte kaart

Voorbeelden sterkte wensen ziekte

Ben je inspiratie nodig voor een mooie tekst waarmee je iemand sterkte kan wensen en hem/haar een hart onder de riem kan steken?

Ik vind het heel erg dat je zo ziek bent. Heb je iets nodig? Kan ik iets voor je doen? Ik ben er voor je, daar zijn vrienden voor.

Ik hoorde dat je erg ziek bent. Ik denk aan je en leef met je mee.

Ik hoorde dat je erg ziek bent. Ik denk aan je en leef met je mee.

Ik beloof dat ik je nooit zal vervelen met levenslessen of domme spreuken. Als jij belooft dat je het me laat weten, als ik iets voor je kan betekenen

Je bent in mijn gedachten en ik wens je veel sterkte in deze moeilijke periode

Het is fijn te weten
dat je ouders en vrienden hebt
Mensen die je kunt vertrouwen
en er altijd voor je zijn

Het is geen pretje om ziek te zijn,
maar lachen is toch het beste medicijn

Met z’n allen
laten we ze niet vallen.
Dit is iets waar we juist bij gaan staan;
Dit is iets waar we voor gaan!

Ik zit voor altijd naast je op de bank
En leg jouw hoofd neer op mijn schouder
Want ik zal altijd mijn steun bieden
Ook al ben je nu jong en straks veel ouder.

k ben geschrokken van het verdrietige nieuws. Weet dat ik met je meeleef.

Wat een diep triest nieuws. Ik vind het moeilijk om onder woorden te brengen, ik wil je veel sterkte toewensen aankomende maanden.
Mochten wij iets voor je kunnen doen, laat het ons weten.

Geloven in genezen
is de helft
van het herstel

Ben je speciaal op zoek naar teksten om iemand sterkte te wensen bij ziekte? Bijvoorbeeld bij een familielid zoals je moeder, vader of broer en zus? Ook dan ben je op de website op het juiste adres.

Kaartje2go.nl - Beterschap